Hvad er moderne quilts ?

Moderne Quilts er en ny retning indenfor patchwork. Den startede i 2009, hvor nogle amerikanske quiltere mødtes og grundlagde The Modern Quilt Guild som i dag tæller mere end 100 afdelinger verden over, og den er hastigt voksende. 

Centralt i moderne quilts er følelsen af frihed i modsætning til den traditionelle. Moderne quilts handler om friheden til at kaste traditionerne over bords eller twiste dem med stoffer, layouts og improvisationer. Frihed til at prøve noget nyt mht farver og komposition. Frihed til at gøre lige, hvad du har lyst til. Den eneste regel, der gælder, er, at der ingen regel er. Men udgangspunktet er stadig kvadrater, triangler, hexagoner og striber.

Moderne quilts er kendetegnet ved;
- enkelthed i design, de er nærmest minimalistiske
- anvendelse af traditionelle stoffer, tråd, teknikker, færdigheder mm
- anvendelse af assymetri
- ofte anvendelse af "negativ space"
- at være inspireret af moderne arkitektur og kunst
- at være mere funktionelle end dekorative
- at der anvendes færre gentagelser end i de traditionelle

Man kan inddele moderne quilts i følgende grupper;
1. quilts, der tager udgangspunkt i traditionelle blokke, men blokken er nyfortolket; skåret op på en ny måde, forstørret, gjort mere "skæv", vendt på den anden led .... De gamle blokke udforskes og der findes nye muligheder.

2. Quilts med nye blokke.

3. Quilts med improvisationer. Man starter et sted og fortsætter til man er færdig uden på forhånd at have en detaljeret plan, og man ved ikke, hvor man ender, eller hvordan resultatet kommer til at tage sig ud.

På mange måder kan man sige, at den moderne quilter er gået tilbage til rødderne. Dengang hvor kvinderne mødtes med deres restekurve og udforskede figurerne, som er blevet til vores dages blokke. Således eksperimenterer også den moderne quilter med sine rester og forsøger sig frem med forskellige designs. Det kommer der mange spændende quilts ud af, som udtrykker en moderne livsstil og passer til et moderne hjem i modsætning til det victorianske.

Velkommen til

2 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at se at denne sjove, smukke, nutidige, nærværende quiltstil er ved at nå Danmark. Forelskede mig i den i 2010 og nu er det en altoverskyggende hobby.

  SvarSlet
 2. Hejsa, det lyder da spændende!
  Er det en forening som optager nye medlemmer?
  Mvh. Line
  www.lineslapperi.dk

  SvarSlet